Skip to content

Ett nytt initiativ

"Bästa sättet att lära in är att lära ut"

Välkommen till gurksallad. Gurksallad är en domän jag släpat på under många år och under lika många år har genomgått olika iterationer och transformationer. Den här gången tänkte jag mig göra nånting lite mer permanent med den och posta lite artiklar angående programmering och kodning. Jag har valt att göra det på svenska för att jag vill att programmering ska bli lite mer lättillgängligt för alla och då framför allt yngre. Med det sagt så glider man lätt in på engelska när man programmerar så det kan hända att allt kommer bli lite svengelska stundvis.

Jag har redan plottat ut några kategorier som jag tänker mig att jag ska skriva om, men det kan kanske komma o ta ett tag innan jag hinner få in nånting i respektive kategori, det kan till och med hända att kategorierna kommer till att ändras.

C, C++, C#, Batch script, Beef language, DirectX, GCC, Monogame, MSVC, Open GL, Raspberry PI.

Vad tusan är det jag tänker mig att jag ska skriva då. Mja, det kommer nog vara lite olika, det kommer vara högt och lågt, mycket handlar om att jag själv har mycket inom programmering som jag vill lära mig utforska och testa, som tex kan jag inenting om DirectX men skulle vilja lära mig allt om det, närmast så fick jag tag på en Raspberry PI 3B+ och den har jag redan storslagna planer för vad jag skulle vilja göra med. Så det kommer nog komma ett inlägg om den ganska snart, det är till och med möjligt att det kommer bli en lång serie artiklar om Raspberryn. Annars kommer mycket handla om olika tekniker som används vid spel programmering, lite matte olika språk och hur man kan tänka sig att tackla olika problem när det kommer till kod och programmering.

Jag kommer dock inte skriva något om web programmering, javascript eller något annat web relaterat. Det finns säkert andra sidor som tycker sånt är roligt. Inte jag... Min förhoppning är att vi kommer vara lite mer hårdvarunära och lågnivå programmera och samtidigt försöka förmedla det roliga och spännande med att programmera. Samtidigt vill jag bygga upp en härlig kunskapsbank för mig och er att kunna komma tillbaka till är man glömt bort hur nånting fungerade eller hur jag valde att lösa ett specifikt problem.

Jag kommer inte vara rädd för att ändra i befintliga inlägg så bli inte förvånad om det händer, men det ska förhoppningsvis bara hända i förhoppning till att det ska bli bättre. Jag vill och hoppas också att jag kommer kunna hålla kommentarerna öppna så att man kan komma med frågor, förbättringar eller förslag. Men kommentarer på internet har alltid varit ett problem, så vi får se om det kommer kunna vara möjligt, annars får jag kanske se mig om efter någon annan lösning. Jag har ingen lust att sitta hela dagarna och moderera och radera spam.

Det var lite gran om den här sidan. Så tack för att du läst ända hit och på återseende.

/DavidTrackbacks

No Trackbacks

Comments

Display comments as Linear | Threaded

No comments

Add Comment

You can use [geshi lang=lang_name [,ln={y|n}]][/geshi] tags to embed source code snippets.
Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.
E-Mail addresses will not be displayed and will only be used for E-Mail notifications.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Form options